Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dík za moudrá slova. Kněžská služba je tak trochu jako služba vojenská. Ale každý kněz je také ČLOVĚK! Biskup by měl být dobrý služebník Krista. Ale také je jen člověk. Měla by zde fungovat zpětná vazba. Ale často nefunguje. Co s tím?

Církev Kristova stojí na rozcestí: Navrátit se ke Kristu? Nebo trvat na církevní ideologii? Ideologie není víra! Proto je Církev obyčejnému člověku tak vzdálená!

:-)

0 0
možnosti

Halík není církev. Halík je ....... Halík.

1 1
možnosti

Halík byl moc vidět - angažoval se havlovsky a až mu to začalo přerůstat přes hlavu, odmlčel se - a je to lepší: stejně víme, co by tak asi řekl.

0 1
možnosti

Kněží jsou v podstatě zbabělci, protože jen člověk odpovědný vychová dítě. A to nemyslím, to, že několik hodin je obklopen dětmi jiných, ale že to dítě přijme za své. A katolická církev si bere jen ty vychované dospělé.

1 2
možnosti

Nepovažuji kněze za zbabělce. A zvláště ne v tom, v čem to vidíte Vy. Avšak celibát považuji za přežitý a má svá rizika.

1 0
možnosti
Foto

Ono samo to to očekávání, že církev je nějak z principu osvícená (které bylo částečně zklamáno, o čemž je tento článek), je trochu směšné. Jakoby skalní komunista očekával, že v komunistické straně bude všechno fungovat lépe než jinde.

2 2
možnosti

Ono je to těžké. Církev má v Ježíši Kristu předpoklad dobrého fungování. Ale kněží jsou jen lidé, lidé se svými chybami, úzkostmi a starostmi. Zjevně očekáváte svatost a ona není zjevná. Svatost Vám chybí, ale každý člověk má své chyby a je hříšný. Když toto vědomí ztratí, funguje hůře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
 

vlastní blog:  http://tohu-vabohu.blogspot.com

Seznam rubrik