Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr-007

22. 8. 2012 15:12
Smutny pribeh, typicky pro CR.

Jak je mozne, ze na Slovensku, v Polsku, na Ukrajine atd. jsou kostely ve vzornem stavu, porat se staveji nove a nove? Odpoved je jednoducha, v CR jsou verici skrblici. V zahranici jsem videl, jak knez vyhlasil u nove vybudovaneho kostela sbirku na zvony - behem 30 minut byly penize pohromade a malem se u toho pohadali, kdo bude mit tu cest zvony zalpatit z vlastni kapsy. Jiste vam nemusim pripominat kolik takova vec stoji. Dalsi vec, pokud se farnosti nedostava penez [treba proto, ze je mala] objizdeji farnici poute, kde stoji s kasou, na ktere je napsano na co sbiraji a co jsem videl ,poutnici dovedou byt velmi stedri. Jenze to je pro vas asi velka namaha.

0 0
možnosti

donmiguel

22. 8. 2012 16:30
Re: Smutny pribeh, typicky pro CR.

V Cesku je vetsina vericich nemajetnych, starsi lide- duchodci.

Bohati vyznavaji jineho Boha = MAMON a kaslou na utrpeni

Jezise Krista.

3 0
možnosti

pespluto

22. 8. 2012 14:07
rekl

bych, ze konkretne hrusovskemu kostelu by to mohlo pomoci. Zalezi, jake jsou vazby mezi olomouckym arcibiskupstvim a ostravsko-opavskym, nebot Hukvaldske panstvi patrilo az do roku 1948 olomoucke kapitule (tedy i pres dve pozemkove reformy a dekrety), tudiz o vlastnikovi nemuze byt sporu. Toto dominium, krom jineho, zahrnuje znacnou cast Moravskoslezkych Beskyd (tu moravskou cast) a s tim souvisejici vynos z lesniho hospodareni

0 0
možnosti

Zefram Cochrane

22. 8. 2012 13:48
potřebných je hodně, peněz je vždy málo

Co k tomu dodat?

Má se pomoci tomuto projeku, nebo jinému? Má se pomoci důchodcům, nevidomým, dětem bez rodičů? Určitě by se nemělo vyhazovat tolik peněz pro lidi, kteří ani nechtějí něco společnosti dát a těm co na nich vydělávají.

Jako příklad uvedu jednoduchý příklad. Romové, někteří jsou pracovití (o těch neuslyšíte ani slovo) a jiní ne. Nemají kde bydlet, tak jim přispějeme na ubytování. To někdo shrábne na šíleném nájemném (no je to podnikatel), které s tržním nájemným nemá nic společného. Takže cpeme peníze někomu, ale Rom to nakonec není. Jenže to nájemné je pochopitelné, protože oni své byty častokrát ničí (tedy vybydlují).

Proč si Romové nekoupí ubytovnu za ty dotace jejich organizacím od státu a není tam Romský šéf, co hlídá vybydlování a neplacení? A vše by bylo za férovou cenu. Stačí se podívat kolik stovek milionů už organizace "řešící" tento problém dostaly, za to by už bylo safra hodně ubytoven co by si sami ohlídali.

To byl jen příklad, kam tečou peníze zbytečně.

1 0
možnosti

centrista = politicky vyléčený

22. 8. 2012 12:27
Paní Prokešová

nebudu se vyjadřovat k restitucím ani k tomu, co má kdo platit o co se má kdo starat, protože z Vašeho článku trčí daleko zajímavější informace. A to ta, že jsou stále mezi námi lidé, kteří nejsou lhostejní, který obětují svůj volný čas pro dobrou věc místo pro sebe a dělají to i přesto, že jim jíní hazí klacky pod nohy nebo ikdyž jsou tím už maximálně vyčerpáni. Díky za Vás ;-)

1 0
možnosti

Vechtr z Protivína

22. 8. 2012 12:01
O

smutném příběhu barokní fary v Pohoří u Mirovic jsem již psa, l tak stručně: krásná barokní fara, krásná ovocná zahrada kam jsme chodili po náboženství za doprovodu p.faráře na ovoce /to jsou vzpomínky z roku 1956/. Pak to zabrali jézeďáci a z fary je ruina bez oken, dveří, střechy a zahrada plná náletů, černého bezu, kopřiv , lebedy a starých pneumatik z traktorů ZETOR. Nyní je v realitce na prodej. Kdykoliv okolo jedu chce se mi brečet. Vše vrátit původním majitelům i s odškodněním a oni už se postarají. Nejhorší hospodář je stát a  Krajské úřady.

0 0
možnosti

bednarik62

22. 8. 2012 11:32
Díky

komunistické výchově, povinné nenávisti k USA, Německu, Západu komplet, nenávisti ke všemu duchovnímu, církvím nevyjímaje, bezbřeze smyšlené urážení všech lidských hodnot--- to je politika levice na čele s marxisty v KSČSSD. Oslavujeme zloděje, prodejnou lásku, sex ve všech variantách, tzv. cerebrity na klíček, nebo na pérko, kteří se předhánějí ve zbohatnutí, a v pohrdání pro ně antikvární morálkou. Miliardami stát podporuje asociální lenochy, a to z panického strachu, že vyjdou do ulic, nejhorší je, že chybí řešení, naděje, že se půl milionu nefachčenků půjde něčemu vyučit a že natahování ruky bude i pro ně jednou ponižující a pro společnost už rázem zcela neúnosné.

Blíží se asi doba, že znovu budeme obdivovat pokrokové dělostřelce a piloty,, kteří v 50. létech považovali chrámy v pohraničí, jako vhodný cíl k bombardování.

4 0
možnosti

Ahenobarbus

22. 8. 2012 11:35
Re: Díky

Váš logická klam spočívá v tom, že kdo neschvaluje církevní restituce, je autmaticky bolševik. Já je neschvaluji z mnoha důvodů. Nikdy jsem nevolil komunisty ani socialisty a nikdy a z principu to dělat nebudu.

7 0
možnosti

Karel34

22. 8. 2012 10:36
Možná, že zdejší ateisté s jejich nenávistí vůči

všemu křesťanskému se vzpamatují, až když bude pozdě. Když tady místo kostelů budou stát mešity :-(

0 0
možnosti

Ahenobarbus

22. 8. 2012 11:36
Re: Možná, že zdejší ateisté s jejich nenávistí vůči

Ano. Restituce tomu jistě zabrání.

1 0
možnosti

Danny boy

22. 8. 2012 9:31
Smutné

Připomíná mi mi to osud rodiny. Ve vilce po rodičích vychovali manželé děti, které dospěly a odstěhovaly se daleko za prací. Jeden z manželů zemřel a druhý na údržbu domu nestačí. Dům chátrá. Osamělý rodič kudy chodí, tudy pláče: prožil(a) jsem tady celý život .... Nemá ani sílu ani dost peněz na provoz a údržbu domu. S církví je to jak vidět dost podobné. Ubývá věřících a ti co zůstali nemají dost sil ani peněz. Restituce jak vidět pomůže jen někomu. Všude ve světě se kostely prodávají a ti kdo mají dost peněz si je přestavují na obytná sídla. Naší zemi nezpustošila válka tolik, jako ty okolní a tak tady máme tady příliš mnoho krásných starých staveb. Nestačíme je udržovat všechny. Bohužel.

1 0
možnosti

dovolilbychsipřipodotknouti

22. 8. 2012 10:10
Re: Smutné

kdyby se nekradlo, kdyby se v lidech udržovalo místo nenávisti a závisti vědomí sounáležitosti a vlastenectví, kdyby majetky měly své právoplatné majitele a správce, tak by se památky daly udržovat všechny!

0 0
možnosti

ftdolton

22. 8. 2012 0:05
Mnoooo,

hoši a dívky, tak tohle je p....l!

Barák z roku 1893 - úžasná památka - v bytě mám 4 okna, když se podívám z každého, tak takových památek dám dohromady asi 20.

Věřící vyžebrali peníze od kde koho = státu, kraje, obce a biskupství, či co, jim půjčilo 200 tisíc! Takže se to z 99% platí z našich peněz = daní.

Kriste Pane na nebesích, Panenko Marie Hornopolická - vy to vidíte a nic?

Jediné, co na tom stojí za určité uznání je "tah" a úsilí autorky, ale na druhou stranu - lidi nemají co žrát, tři čtvrtě milionu nezaměstnaných a těm "půjčovatelům" se má darovat majetek a peníze za 130 nebo kolik miliard ................... To nemůže skončit dobře.

2 0
možnosti

dovolilbychsipřipodotknouti

22. 8. 2012 8:29
Re: Mnoooo,

teda synečku, ty ses těm komoušům fakt povedl. Palice dutá jako zvon kolokol, ponětí o kultuře pražádné, takže raději zase dál čum z toho okna, bude to tak lepší...

4 0
možnosti

bohatý důchodce

21. 8. 2012 23:07
Ač jsen nevěříci,

nemohu si pomoct, ale jak tak čtu blogy o restitucích, tak čím více čtu, tím více jsem přesvědčen že větší část národa tomu nerozumí, ale slyší jen na hesla socialistů a komunistů. Proč bych já měl z mých daní přispívat na nějaké obohacování církví a vrácení nakradených majetků. I když je jím to pořád vysvětlováno, oni nechtějí nic vysvětlit, mají pouze před očima ty hloupé dogma od levice a tím se řídí, z mých daní, z mých peněz.

7 0
možnosti

pespluto

22. 8. 2012 14:15
Re: Ač jsen nevěříci,

nejhorsi na tom je, ze ti co nejvice kvici proti na druhou stranou neustale melou neco o pravnim statu.

Nejsem verici, ale jsem konzervativec a z tech "debat" je mi znacne blivno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
 

vlastní blog:  http://tohu-vabohu.blogspot.com

Seznam rubrik