Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Í

í-mejlka

17. 8. 2012 9:31
Obávám se

Obávám se, že co se týče Vámi zmiňovaného čínského přísloví, existuje ještě třetí varianta. Když někoho naučíte chytat ryby - aby získal obživu; může se stát, že dotyčný pak zbytek života prožije povalováním se na lodi a popíjením piva, a přitom bude tvrdit, že se vlastně snaží zabezpečit rodinu. :-)

0 0
možnosti
PM

pavel-m

17. 8. 2012 13:09
Re: Obávám se

Pokud mu ale systém pomůže právě jen tím naučením jak chytat ryby a pak mu nedá ani korunu, tak ať si daný lenoch leží kde chce a dělá že chytá ryby. I když nic nechytí přestože to již umí a v moři je ryb dost, nikdo mu již nic nedá a on bude o hladu.

0 0
možnosti
B

bofums

17. 8. 2012 9:27
Práce by byla, jen chtít makat!

A to je právě to, co řadě lidí chybí! Naši předkové měli přísloví " zahálka- matka hříchu" a toto bylo

doplněno dalším " bez práce nejsou koláč".Nemusíme chodit až k Roussesovi,  abychom  došli

k závěru, že každý povaleč je vlastně darebák. Mnoho takových si nedovede ani udržet pořádek

v okolí " svého" domu a když jim hrozí jeho zbourání, najednou se " předvádějí"- hlavní je však,aby

to snímala ČT nebo další " supí" stanice. Není to ostudný stav ?

1 0
možnosti
L

laduk

17. 8. 2012 9:25
hm..

cikáni se sem přistěhovali a začali to mít těžké :-)

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

17. 8. 2012 7:39
Není prapočátek problému už v tom...

...že společnost připustila, aby se univerzitách vyučovaly obory typu gender studies, multikulturní výchova či sociální ekologie? ;-)

4 0
možnosti

maniacc

17. 8. 2012 12:26
Re: Není prapočátek problému už v tom...

Ano, vskutku skvela myslenka. Napred se o tom vyucovalo a az pak to vzniklo.

0 0
možnosti
AT

Antek

17. 8. 2012 4:29
Nepříspusobiví?

Ti se dokážou přizpůsobit až běda!Nevím kolik století nás tu přepadávají,okrádají,vyžírají a nic se neděje.Kdyby něco takového udělal gadžo,tak jsou toho plná media,tady je ticho po pěšině.Další věc jsou dávky.Kdyžby na sociálku přišel bílý,tak s ním vyrazí dveře,nebo dostane x papírů na vyřízení,takže to raději vzdá.Tam to udělat jak na Slovensku-omezit dávky a oni odtáhnou dál.Doplatilo by na toto i pár bílých,ale za uváženou to stojí.

1 0
možnosti
MR

iluminat

17. 8. 2012 3:06
je jednoduche to rozresit, ani ta nobelovka za to nestoji

vzit veskerou pomoc mensinam, a at se ridi pravem a zvyklsotmi svych zemich, mimo EU (Canadu, Australii atd.) kde je zlodejsky multikulti a vyhazuji se prachy danovych poplatniku, tam s cikany zadny problem neni.

A neni to nijakym zazrakem ci salamounskym opatrenim, musi si na sebe vydelat a ctit dane zvyky nebo dostanou na budku. Reseni jednoduche jak facka, ale populiste nechteji ani slyset, multikulti je vyoborne koryto.

2 0
možnosti
FK

manilaman

17. 8. 2012 2:58
Stejne tak platilo ze je, nebo bylo tezke byt v USA cernym

Ano, stejna situace byla dosud je v USA s cernym obyvatelstvem. Ze se o tom uz tolik nepiseje jen dusledek politiky, ktera pred svetem tvrdi, ze diskriminace v USA uz neni. Ale je. Prikladem jsou socialni davky, jinak tomu rikaji welfare, pro ty line. Ale oni by lini ani nebyli, kdyby jim nedali nic. Praci by si nasli, tak zrovna cigani v Cechach. Politikum se ale vyplati rozdavat, zavrou usta tem kriklounum, ciganum a zbytek naroda, ktery nema cas na voloviny, nebot musi pracovat, ten se nejak zvladne. Hlavne ze pred svetem, opet vypadame jako stat, ktery se o sve chude stara. Ale tim jim davame jenom recept k dalsi lenosti. Vas clanek je velice hezky a dava smysl. Bohuzel takto vetsina vladnich cinitelu nepremysli. Davat davky ciganum, je jenom zametani smeti pod koberec. Az se najde nekdo, kdo rekne dost, snad se to zmeni. Jak je opravdu hlad, reseni se najde a nemusi se zrovna krast. Ovsem to ja nevyresim.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

17. 8. 2012 7:36
Re: Stejne tak platilo ze je, nebo bylo tezke byt v USA ...

Situace černochů v USA je trochu jiná, než cikánů: Černoši byli to USA nataháni násilím a to ještě před vznikem USA, jsou tedy právoplatnými občany - neměli na vybranou, než žít v USA. Cikáni jsou kočovníci, táhli světem a měli možnost kdykoliv, když zjistili, že je někde nechtějí, se otočit a vrátit se. Proto jsou přistěhovalci a mají za povinnost se přizpůsobit mravům své země.

1 0
možnosti
H

hairman

16. 8. 2012 23:09
Není

Žiji v malém městě na západní výspě. Stříbro se jmenuje to městečko. Co pamatuji, žily tady tři rodiny. Gáborovi, Gabčovi a Gajanovi. Měli stigma, pochopitelně. Kupodivu s nimi nebyly skoro žádné problémy. Děti se sice malinko hůř učily, ale vše v normě. Potom přišel pan (PAN) Kuchár z Kostelce. Měl (má) zednickou firmu. Koupil ve Stříbře dům, opravil, zvelebil, zaměstnává několik lidí, dává jim výplatu a odvádí výborné dílo. Ať mi NIKDO neříká, že to nejde! Na jednoho pana Kuchára možná připadá hodně zmetků, ale tenhle frajer neodevzdá zmetek ani náhodou, protože by mu to pokazilo živnost. Stačí?

1 0
možnosti
VJ

velký jarda

17. 8. 2012 7:33
Re: Není

no dobrý ale jedna vlaštovka jaro nedělá.

0 0
možnosti
JM

Der stumme Bobesch

16. 8. 2012 23:04
Docela dobré

Vadí mě ale jedna věc: mluvíte o "nás", většinové společnosti, která cikánům umožňuje život bez práce a povinností. Jenže většinová společnost si z "romské otázky" lukrativní šolich neudělala, to jenom pár vychcánků, povětšinou z oblasti sociálního inženýrství. Já osobně nemám žádný problém chtít po cikánovi stejnou práci jako po bílém, a za chlast vyhodím z práce bílého i cikána. A "moji cikáni" zásadně odmítají, abych je tituloval "Romové".

2 0
možnosti
LJ

pavouk

17. 8. 2012 12:30
Re: Docela dobré

Žádný pracující cikán by se nenechal nazývat romem. Romové jsou pouze odpadem společnosti

1 0
možnosti
LL

Livrak ll

16. 8. 2012 22:28
Karma

Hezky napsáno, ale zatim je to jen házení hrachu na zeď. Naši politici maji pštrosí náturu a ještě k tomu sevřenou zádelku. Ještěš dlouho se nic nebude řešit, ještě dlouho ne.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
 

vlastní blog:  http://tohu-vabohu.blogspot.com

Seznam rubrik