Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

tichoslapek

17. 8. 2012 13:55
....

není těžké jimi býti,

je těžké býti jimi biti.

a za sousedy je míti?

na hranici samotného bytí.

0 0
možnosti
C

celim

17. 8. 2012 13:47
Také pochybuji, že se někdy něco změní.

Kdysi jsem četl, že existují dvě velké skupiny národů(výjimky potvrzují pravidlo). Konzumenti a plánovači. K těm prvním patří třeba černoši, nebo právě Cikáni. Tito lidé žijí dnešním dnem a zítřek je až tak nezajímá, hlavně , že se dneska dobře nají, napijí a pobaví. Druhá skupina jsou Evropané , Japonci, Číňané, vietnamci. Ti přemýšlejí nad tím, co budou jíst zítra, v zimě a na jaře. Prostě když nebude na stromě u cesty růst ovoce a na poli obilí. No a tyto dvě skupiny s rozdílným přístupem k životu se nikdy nemohou shodnout.Proto jsou Vietnamci v druhé ggeneraci již naprosto přizpůsobeni ostatní populaci a Cikáni ani za těch 600 let se nedokázali přizpůsobit okolí.

6 0
možnosti
I

iFos.cz

17. 8. 2012 14:36
Re: Také pochybuji, že se někdy něco změní.

R^

0 0
možnosti
HN

Hello Newspapers

17. 8. 2012 13:47
Pokud je tedy těžké být romem v Čechách....

...tak proč to tedy jednoduše nezkusí někde jinde ?? 8-o

0 0
možnosti
R

roman37e

17. 8. 2012 12:53
To je ale pitomost...

"Je těžké býti v Čechách Romem? Ano. A proč? Protože je to v tomto státě velice těžké v důsledku sociálního systému, který vede spíše k zahálce než k hodnotám, které ji zamezují." Né milá dámo. K žádné zahálce sociální systém nevede. Problém je v tom, že nám tady chybí jiné etnické skupiny a rasy, jako je tomu třeba v UK. Tam když něco českej cikán provede, tak ho soudí původem Číňan, nebo Keňan a cikán neřekne ani popel, natož aby řval něco o rasismu. Totéž se týká Kanady, Francie a jiných zemí.

0 0
možnosti
FK

drunek_angel

17. 8. 2012 13:00
Re: To je ale pitomost...

Dovolim si oponovat. Nam nechybi cinani ani kenane. Nam prebyvaji cikani. Ale to je zas rasismus, takze sbohem propisko.

7 0
možnosti
LF

lucky fox

17. 8. 2012 12:49
Naposled

Vsichni studovani hledaji nejake socilogicke problemy a pritom je to tak jednoduche, ZAKONEM STANOVENA MINIMALNI MZDA !!. Jestlize, nebude propastny rozdil mezi mzdou za vykonanou praci a prispevky za nic nedelani, tak je jasne, ze NIKDO nebude mit zajem vstavat ve 4 hod. rano. Prikladem mohou byt pracujici romove v Anglii, kdysi v Americe. Stale je nam vnucovana LEZ, ze cesky narod si zije velmi dobre ;-D. Ceny jsou zde vyssi jak v Nemecku, platy polovicni a pracovni tempo 3* vyssi. Takze ten problem NENI romsky, ale CESKY!!

3 0
možnosti
FK

drunek_angel

17. 8. 2012 13:02
Re: Naposled

Presne tak, prispevky za nicnedelani minimalizovat a bude vyreseno.

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

17. 8. 2012 12:47
Je to dlouhé a hloupé

tradiční klišé o tom, že za vše mohou sociální dávky (to se mají ze dne na den přestat vyplácet a co asi bude následovat?). A v čem spočívá ta pozitivní diskriminace, se vlastně také neví.Ona totiž neexistuje, u nás nemáme kvóty na školách, které by Romům zaručovaly určitý podíl na vzdělání. České zákony nemají zvláštní úpravu ani práva o Romy, ač si to většina Čechů myslí a ráda se nad tím pobuřuje. Ten klíč skutečně spočívá v nedostatku vzdělání drtivé většiny Romů. Nicméně když se narodí dítě v romské rodině, je téměř jisté, že skonči bez vzdělání a bez práce, aspoň ne nějak slušněji placené. Možná si za to mohou sami, ale těžké to prostě mají. A ačkoli je rozšířené přesvědčení, že ony sociální dávky příšerně zatěžují rozpočet, tak to tak prostě není.

1 0
možnosti
TH

Gmurr

17. 8. 2012 16:17
Re: Je to dlouhé a hloupé

Presne! R^

0 0
možnosti
N

nechteny.diskuter1

17. 8. 2012 12:46
Ach jo...

Jděte laskavě už s tou "romskou otázkou" in den Arsch.

0 0
možnosti
JH

myskamiki001

17. 8. 2012 12:39
jj

jenze tohle je jen cast vetsiho problemu...tenhle stat, spolecnost nema zadnou ideu, vizi, ke ktere by se upinala a smerovala...proste jen preziva, nic vic a v dusledku toho nam vyrusta ztracena generace :-/

Jinak moc zdravim, pani profesorko!! :-)

Byvaly zak z Petruskove.....jo, ta zver, kterou jste v 94 ucila ;-)

0 0
možnosti
Č

černýpanter

17. 8. 2012 12:38
Zvláštní

Líbí se mi,že jste pěkně došla k tomu,že podporovaná zahálka nesvědčí,proč si ovšem nekladete otázku,proč to tak je,že je podporována zahálka u takových?Potom je tedy dost zavádějící nadpis,s otázkou,zda je těžké být v Čechách Romem?Tato tíha není určená místem a lokací pobytu,to bude tím,jak je zahálka pro člověka destrukční,pro člověka,který myslí,je si vědom a odpovídá sám,za sebe.Jak je tedy zahálka a navíc podporovaná destrukční,v jakém rozsahu,pro ty,co se dnes nazývají Romy,kteří nemají kouska charakteru v sobě,slušnosti,odpovědnosti a celá jejich historie je založena na parazitismu?Je destrukční,příroda si do vývoje a evoluce nenechá mluvit,krátkodobým ovlivňováním člověka.Tím,že Romové si ve své nedostatečně chytré mysli užívají a nevidí,za horizont,už tak degenerovaní degenerují ještě více.V Čechách není těžké býti Romem,v Čechách je těžké být daňovým poplatníkem a neparazitním jedincem,který chce v této zemi žít a stále čelit devastaci a úpadku a zvrácenému myšlení !!

4 0
možnosti
ŠB

Amdusias

17. 8. 2012 12:28
Zkreslený pohled

Myslím, že autorka má poněkud zkreslený pohled na situaci. Nevím jestli někdy bydlela i třeba poblíž nějaké problémové čtvrti, ale přijde mi že ne.Zmínka o čínském přísloví mi přijde nesmyslná, protože Romy učíme "chytat ryby". Od toho jsou školy (základní, střední , vysoká). Mají stejné možnosti jako my a kdejaká zvýhodnění, na které si jiný občan ČR nesáhne.Prostě jen hromadně zneužívají výhody, které jim systém nabízí, ale jsou líní využít možnosti něco se naučit nebo vytvořit nějakou hodnotu.

1 0
možnosti
ŠB

Amdusias

17. 8. 2012 12:28
Re: Zkreslený pohled

Parazitují na slušných lidech. Netvrdím, že všichni, ale velká většina a to víme všichni.Dokud pro ně ty výhody budou, tak je budou moci dále zneužívat. Rozhodně bych osobně nezvýhodňoval ŽÁDNOU menšinu, protože demokracie je založena na tom co chce většina a ne menšina. A v tomto vidím současný systém jako nedemokratický, protože menšina má víc výhod než většina. Jako menšina by se tedy měli přizpůsobit většině (to není žádný útisk, pokud se jim nelíbí naše zákony, tak ať si klidně vytvoří svůj stát se svými zákony třeba na na Antarktidě) a neparazitovat na ostatních.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
 

vlastní blog:  http://tohu-vabohu.blogspot.com

Seznam rubrik