Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opožděná, ale zasloužená karma. :-)

0 0
možnosti

R^

Křesťani si zvykli na sebe nechat kydat hnůj. Nemají odvahu se proti těmto lidem ohradit. Mají strach už i jen spolu mluvit o Bohu. Tak byli zašlápnuti do země! Kydání hnoje na Boha a věřící neslyší. Vyhýbají se takovémuto nactiutrhání. Vyhýbají se i této divadelní hře. A ti nejvíce ušlápnutí, kteří na sobě pocítili, že nenávist vůči víře a věřícím nezastavíš, kteří si zvykli na tu okolní nenávist, mohou klesnout tak hluboko, že tuto veřejnou nenávist vnímají jako svobodu projevu, svobodu slova, svobodu básnického ducha.

Ale tady zjevně asi nejde ani o tu svobodu slova, tady asi jde o skutečné urážení, vědomé jitření společenských ran, sypání soli do těchto obnažených ran a je dobré se proti tomu ohradit.

A kdo jiný by to měl udělat než arcibiskup pražský? Riskuje tím posměch, pohrdání, ponížení "nekulturností". Mám jen obavu, že v této demoralizované zemi u soudu zastání nenajde...

Žijeme v zemi postkomunistické a postfaktické, kde pravda a lež mají stejnou váhu, v zemi naplněné komunistickou závistí a nenávistí, neúctou k Bohu a neúctou k druhému člověku.

Před námi stojí obnova principů, které do tohoto státu vložil první prezident a universitní profesor Tomáš Garrigue Masaryk: Úcta k Bohu, úcta k člověku, úcta k Pravdě, úcta ke svobodě a úcta ke spravedlnosti. Chybí nám Masarykova lidskost.

V blížících se volbách budu volit jen tu stranu, která bude stát na těchto Masarykových humanitních ideálech. Zatím na těchto principech stojí snad jen lidovci!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Takže jde o urážku někoho,kdo vlastně neexistuje a v koho pouze věříte.Nebo jde o urážku syna tesaře Ježíše Nazaretského,vudce židovské sekty,kterému se za pomoci peněz pár bohatých žen,které poblánil podařilo v Jeruzalémě zfanatizovat dav lidí,když jim tvrdil,že je Mesiáš a byl za to po právu popraven?To je totiž realita a fakta.Píše se rok 2018....

1 5
možnosti

:-)........Vřelý souhlas! MOžná si budou čtenáři a diskutéři pamatovat, jak v minulosti kdosi zpodobnil MOhameda a byla na něj vyhlášena fatva za urážku islámu. POlicie ho musela hlídat a snad mu byla i změněna identita. Je toto možno srovnat s tím, co bylo převáděno na jevišti v Brně? Odpovězte si sami! Aneb......záleží na úhlu pohledu! R^R^R^V

6 0
možnosti

Jako že když oni, tak my taky a vyhlásíme fatvu na Glasera?

1 2
možnosti
Foto

Mlčet nemusel, ale také nemusel řešit celou záležitost soudně. Chce snad Centrum experimentálního divadla nechat upálit?

2 5
možnosti
Foto

I73v81a98n 22M89a56r16e72k

12. 7. 2018 21:16

Kardinál Duka. R^[>-]

11 0
možnosti

Jsem zvědav, jak se s touto kauzou vypořádá nezávislý soud.

4 1
možnosti

Dokážu si představit jenom jeden výsledek.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS