Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kOBLICH

18. 8. 2012 20:22
Každý z Rómů má možnost vzdát se rómství...

... se stát ze dne na den Cikánem, začít pracovat a civilizovaně žít. Protože Róm není v Česku název etnika, ale název zaměstání!

0 0
možnosti

bednarik62

17. 8. 2012 18:33
Jestli

by se soudruzi Štěch--Dryml--Zavadil neměli přednostně zabývat faktem, že se počet cigánů každých 14 let zdvojnásobí, žádní úředníci, kteří se léta živí touto tragickou realitou, naprosto ničeho nedosáhli, takže soudruzi ve funkcích by se měli už probrat a řešit. Po dobrém to nepůjde, na tom se snad všichni pisatelé shodneme, tak co dál a konkrétně ?

0 0
možnosti

Danny_Kay

17. 8. 2012 17:13
To ze Romove v prevazne vetsine sedi na socialnich davkach..

...je vec sice zavazna ale druhorada. Rekl bych,ze by si toho spousta lidi ani "nevsimla", kdyby se nezviditelnovali jinym zpusobem. Jestlize se nekde doslechnu, ze nejaka obtloustla zenska pozadala 80letou starenku o vodu a pak ji vybrala celozivotni uspory, pak ve mne vari krev daleko vic, nez kdyz zjistim, ze Fero se svou rodinou sedi na socialce uz 10 let. V Ostrave kazdou chvili zmlati zachranare a oberou je o navigaci, sestra pracuje v nemocnici a kazdou chvili hlasi, co zase ukradli ci znicili, o jejich hygiene ani nemluve. Prestrizene draty zabezpecovaciho zarizeni na zeleznici mohou zpusobit vaznou tragedii, ale jim je to jedno, stejne tak,ze nekdo urve kolo na kanale s chybejicim vikem. Jejich jednani velmi casto doprovazi agresivita a neda se s nimi diskutovat za pomoci argumentu. Ty oni totiz neuznavaji. Nechapu proc by mel nekdo litovat treba lidi, kteri si sami vytrhali elektricke vedeni, litinove trubky a dokonce i prekladynad okny a dvermi. To NIKDO JINY nedela. Nikdo!

2 0
možnosti

vialli

17. 8. 2012 17:06
Paní Prokešová

má, bohužel, pravdu. Řekla nahlas jen to, co si myslí téměř celá většinová společnost. Nenormální sociální politika české vlády způsobila, že říci nahlas své mínění, je nebezpečné a mohu si tím jen velmi ublížit, pokud pracuji například ve státní správě a jejích odvozených institucích. Pokud bude lenošení výhodné, nejenže nenaučí problémové skupiny lidí vést řádný život, ale postaví obě skupiny občanů do ještě větších antipatií než dosud. Kdo tyto narůstající problémy bude za dvě, tři desítky let řešit? A jak? Takže pomoci ano, ale především musíme Romy přivést k přesvědčení, že lenost nevede k šťastnému životu, ale k ještě většímu zaostávání a závislosti. Sociální politika české vlády je tedy z tohoto pohledu krátkozraká a zadělává na nové problémy, které budou muset řešit naši nástupci.

0 0
možnosti

Nakrathko ostrihany

17. 8. 2012 17:10
Re: Paní Prokešová

Přivést k přesvědčení? ;-D;-D;-D

Taková zařízení už tady byla a dnes se u nich pořádají pietní akty...

0 0
možnosti

generál Failure

17. 8. 2012 16:18
Ta druhá věta,

to je vtip nebo to myslíte vážně? Na univerzitách se učí multi-kulti? Místo ostatních předmětů? Tak teď už to chápu. Když mi přijde potenciální zaměstnanec, vysokoškolák, tak neumí technologii, neví jak se liší železo od mosazi, neumí přepočítat čtvereční centimetry na metry, ale určitě je dokonale zběhlý multi-kulti problematice :-) Příště se jich budu muset asi ptát na něco jiného ;-D

0 0
možnosti

klobouk.emanuel

17. 8. 2012 16:35
Re: Ta druhá věta,

Nop pleteš nejspíš hrušky s jabkama. Bude rozhodující, co se na té univerzitě studuje. Třeba na strojárně nebo na medině si myslím tenhle předmět nebude, ale na nějaké té vysoké úřednické třeba ano...

0 0
možnosti

Gmurr

17. 8. 2012 16:13
pozitivni diskriminaci si Romove

sami nevymysleli, to neni jejich dilo, ale me neni jasne, jak se jich to tyka? Maji prednost pri zamestnani? Maji prednost pri prijimani na stredni skoly?

0 0
možnosti

Tulák123

17. 8. 2012 17:04
Re: pozitivni diskriminaci si Romove

Mají přednost při sociálních dávkách? Mají přednost před zákonem?

0 0
možnosti

oldas1

17. 8. 2012 16:09
Býti Čechem,

to je v Česku nejtěžší.;-D

0 0
možnosti

Morava69

17. 8. 2012 16:14
A to si představte ...

... jak je těžké být Moravanem na Moravě .... viz přihlouplá reakce na můj úpříspěvek níže.

0 0
možnosti

Morava69

17. 8. 2012 15:57
Jen technická poznámka ...

.... Vy jako "vysokoškolská vyučující" nevíte že ostravsko není v Čechách ??? Možná že tento fakt lecos napovídá o kvalitě výuky na mnohých VŠ !!! Ach jo !

0 0
možnosti

drunek_angel

17. 8. 2012 16:09
Re: Jen technická poznámka ...

Ty si taky peknej blbec ;-) V tomhle clanku je to extremne dulezity. Asi stejne jako ty nevis ze otaznik a vykricnik se pise jen jednou? A nevis ze 69 je extremne oplzle cislo kdekoliv na svete?

2 0
možnosti

kostej_

17. 8. 2012 15:30
nobelovka by za to nebyla

západ by jen prohodil, my jsme vám říkali, že jste rasisti, a jelo by se v klidu dál.

0 0
možnosti

729

17. 8. 2012 15:13
Rómové vůbec nejsou líní, hloupí nebo agresivní,

to jsou předsudky. Sám jsem jich poznal hodně a vím, že jsou velmi vynalézaví a podnikaví. Taky jsou čistotní a nedělají bordel. Taky drží slovo. Takoví byli (většinou trestaní Romáci) na vojně. Pak když vyfasovali civil, vše se rázem začalo měnit už na bráně kasína. Problém není  a nebyl v Rómech, problém je v Romalkách, které na rozdíl od svých mužských protějšků takřka vůbec nepříjdou do styku s bílým světem. Ženy na vojnu nechodily a málokterá bílá žena se stýká s Rómkami. No a ženy vychovávají děti, jak známo.

0 0
možnosti

drunek_angel

17. 8. 2012 15:29
Re: Rómové vůbec nejsou líní, hloupí nebo agresivní,

Zazitek ze Stromovky v Praze. Sedeli jsme asi pred ctyrmi lety na brehu tamnejsiho jezirka s vodotryskem (zasveceni vedi). Meli jsme tam piknik. Pohoda. Asi 5 metru od nas se usidlila romska rodina. Asi 3 deti, silene tlusta matrona a zjevne jeji manzel romak. Bavili se sice trochu vic nahlas, ale zadnej problem. Pak jsme zaslechli jak ona jemu rika, at jde s deckama do vody. Jemu se nechtelo. Ona postupne pridavala na intenzite hlasu. Hadka byla zakoncena tim, ze mu proste podala mejdlo s tim, ze se uz 14 dni nemyl, at se jde vykoupat a hlavne at si poradne umeje prdel, pac mu hrozne smrdi. A ze by mel taky zacit pouzivat toaletak. Umite si predstavit, ze v te chvili padly veskere uvahy o tom, ze se taky pujdem vykoupat. Nutno podotknout, ze on se nakonec zvednul a sel.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS