Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zygota

4. 7. 2012 21:41
Vážená paní učitelko!

;-) Jsem učitelka pouze na střední škole a dovolím si nesouhlasit s Vaším příspěvkem. I mezi lékaři jsou ti, kterých si nevážím. Poslední měsíc docházím na rehabilitaci a při kontrole mám možnost vyslechnou vždy jiného lékaře. Mám pocit, že ten předešlý byl vždy úplný blb!!! Hrůza, kdo dnes dostal diplom, napadá mě!!! Jde jen o zlomenou ručku, když šlo o vážné onemocnění, rychle jsem šupla do Brna,....Naštěstí, u nás bych možná nepřežila.

No a když jsme u těch učitelů? To, co nastupuje dnes po absolvování VŠ do praxe (učila jste je), tak to je ODPAD (promiňte mně to slovo,;-( ale je dokázané statisticky, že na pedagogické fakulty jdou žáci s nejhorším prospěchem ze SŠ). Tak co se dá čekat od žáků, které takoví učitel pak  učí?

Co předají ti nejhloupější z "vysokoškolsky" vzdělaných  mladším???

2 0
možnosti

týnuška

4. 7. 2012 22:25
Re: Vážená paní učitelko!

S těma známkama si dovolím nesouhlasit - není 1 na jedné škole, jako 1 na škole druhé ...

0 0
možnosti

Bob-an

4. 7. 2012 21:36
No problem je trochu v tom

ze asolventi "pajdáků" jsou často ti, co "neumí tak učí" na druhou stranu alespoň teoreticky umí učit, pak jsou zas absolventi "odborných oborů" kteří často umí, ale zas to pořádně neumí učit, někteří časem na ty pedagogické "finty" přijdou, někteří bohužel ne, a pak to vypadá ajk to vypadá...

0 0
možnosti

Kubri ml.

4. 7. 2012 18:35
Učitelé nevymřou..

Řeknu Vám to asi takhle.. Během několika příštích let (pokud vše zůstane jako teď) bude příliv učitelů a začne to na ZŠ. Když nastoupí cucák ve 22 letech.. má nějakých 20 tisíc. Učitěl, který učí XX let má těch tisíc 17..  Prostě to tak je. Máme v rodině 4 pedagogy a proto vím, že to tak je.. Takže budou odcházet ti starší a bude na školách strašně moc mladých učitelů. To je podle mě chyba, ale nevymřou.

1 0
možnosti

Maryša Šárecká

4. 7. 2012 14:10
Vychovávat a učit opravdu umíme každý

Někdo hůř, někdo lépe. Všichni používáme metodu pokus-omyl, někdo se poučí, někdo vrší omyly bez špetky náhledu a nadhledu. Pedagogické fakulty by měly (snad) vychovávat odborníky, kteří budou schopni využívat i jiné metody a pracovat, tj. učit a vychovávat, efektivně. Z nějakého důvodu ale (také) produkují pančelky, které mají potřebu dominovat nad mrňaty a "odborníky", kteří nepřečetli odbornou knihu od prvního nástupu do zaměstnání.

0 0
možnosti

Chytry.Levicak

4. 7. 2012 13:58
paní prokešová

jste si jistá,že  ty filozofická moudra,která učíte jednou budou dobrá v zaměstnání Vašich studentů.

0 0
možnosti

dieuetdroit

4. 7. 2012 18:32
Re: paní prokešová

jestli jsi chytry levicak, tak ti dojde, ze filosoficka moudra rozhodne nejsou o vyuziti v zamestnani, pokud se filosofii nehodlaji zivit, ale o kulturnim rozhledu, schopnosti chapat text a interpretovat ho. V druhe rade to pomaha i k dumani nad svetem, spolecnosti....pomaha to jaksi dotvaret myslenkove pochody....

0 0
možnosti

pavel 99

4. 7. 2012 12:37
Ale jistě že Vám to řekne

".... Řekl by toto chirurg po nepovedené operaci?..." - pokud mu někdo "hytrý" bude zakazovat používat skalpel a pak jej peskovat, že se operace nepovedla. Stajně zubař, když mu zakážeme užívat vrtačku a amalgám, či pilot, kterému "nadřízení" budou zakazovat například "zatáčet".

Neexistuje (alespoň mne nenapadá) profese, tak dokonale zbavená efektivních pravomocí pro výkon vlastní činnosti. Povšimněte si, že například pilot, je takřka "absolutistickým vládcem" nad děním na palubě letounu, všichni ostatní toliko opatrně "radí" či "doporučují" - rozhodování je na něm.

2 0
možnosti

petrph

4. 7. 2012 11:28
je to sice extrémní názor,

Ale lze ho civilně přeložit asi takhle-naše školství má poskytoval poměrně uniformní vzdělání. A učitel by měl studenty "naučit "  právě a jen co stojí v učebnicích a ve skriptech. Pokud snad umí něco víc (jak bylo uvedeno v minulém článku, že může pracovat třeba na zahraničních vědeckých projektech), tak tuto schopnost skutečně ve školství nevyužije, škola ho za to nezaplatí,a ať si tedy na tu lepé placenou práci odejde.

Já jsem dal to "naučit" do uvozovek, protože to je asi to podstatné na práci učitele. Tu látku, která je v učebnicích a skriptech napsaná, skutečně žáky a studenty má  naučit. Nikoliv odpřednášet,nikoliv říct "naučte se to doma", ale skutečně naučit aby jí potom uměli. A  mizerná úroveň vzdělání našich mládeže, je spíš jen důkazem toho, že učitelé ve školách nedělají pořádně ani tu práci, za kterou je stát + a možná skutečně málo platí...

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
 

vlastní blog:  http://tohu-vabohu.blogspot.com

Seznam rubrik